Вулканичен Камък

Камък на прераждането

Произход: е свързан с ядрото на земята и нейният огнен пламък, този кристал съчетава лечебните свойства на огъня и земята като елементи от цикъла на творението

Цвят: Разнообразен (черен, бял, сив, син, зелен, оранжев, червен, жълт)

Качества: Силно заземяващ камък, чудесно средство за успокояване на емоциите. Тъй като тя идва от недрата на земята, се смята, че е камък на прераждането и спомага за преодоляването на ненужната емоционална привързаност.

Любопитни факти: Вулканичният камък предава своята природна енергия, чрез която се релаксира нервната системата и по този начин, при директен контакт с тялото, се превъзмогват умората и стреса. Позволява на ума да си почива, носи емоционален баланс, като по естествен начин открива равновесието на ИН и ЯН енергиите. 
Според китайската медицина черният вулканичен камък е източник на студ и затова има релаксиращо и успокояващо въздействие. Премахва енергийния дисбаланс.

Успокоява хронични болки от преумора и напрежение, отпуска мускулите, когато има ставни болки от дългото седене пред компютъра. 

Лечебни свойства: Силата на вулканичния камък помага на притежателя си да се чувства стабилен и да стои здраво на земята.

Бижута от вулканичен камък са полезни на хора с влошено здравословно състояние, тези, които имат нужда да си починат и да се рестартират, на хора, които са уморени от стреса и натоварването.

Зодии: Всички зодии

Чакра: Всички чакри, в зависимост от цвета 

Продукти с Вулканичен камък може да видите