Малахит

Камък на трансформацията

Цветове: светлозелен, изумруденозелен, тъмнозелен.

Любопитни факти: От най-дълбока древност малахитът се смята за „камък на здравето”,  който пази от болести,  „лоши очи”  и различни беди. Малахитът е един от първите минерали използван като символ на властта. Украшенията за главата на фараоните били обточени с малахит. Смятало се, че той помага да се вземат мъдри решения.

Като амулет той бил ценен и в древна Гърция и Рим за защита от негативност и „лоши очи”, особено за децата, както и за предпазване от мълнии, холера и чума. В по-нови времена малахитът се използва предимно като декоративен камък- руските царе облицовали цели зали в дворците си с малахит. Колоните на храма „Света София” в Истанбул също са облицовани с малахит.

Качества: Той е прекрасен балансиращ камък,  улеснява общуването,  засилва интуицията и пази от неприятни ситуации.  Помага да проявяваме толерантност и гъвкавост. Малахитът е камък изпълняващ желания, известен като детски амулет. Слагат го на врата на детето за защита от болести и опасности. Сложете парче малахит в портфейла или джоба си, за да привлечете пари и го носете със себе си при бизнес срещи.

Амулет: Свещен камък за Египтяните. Срещу зли очи, лоши намерения и различни отрови. За защита на малки деца и бебета.. Помага за сбъдване на желанията. Носи пари и спокойствие

Влияние върху чакра:  сърдечна, слънчев сплит, трето око.

Подходящ за зодия: Овен, Телец,  Везни, Лъв, Риби, Рак, Козирог

Продукти с Малахит може да видите