Хематит

Камък на щастието

Произход: Великобритания, Италия, Швеция, Канада, Швейцария

Цвят: Черен, метално сив, червен

Качества: Камък за заземяване и защита, уравновесява енергиите, разсейва негативността, предпазва от навлизане на отрицателни енергии в аурата. Дава твърдост на характера и помага за сбъдване на неизпълнени желания. Облекчава безпокойството.

Любопитни факти: Хематитът бил познат и използван от вавилонци, асирийци и други древни култури още 2000г.пр.н.е. В древна Гърция и Рим бил почитан като талисман срещу кървене и предпазване от рани и опасности. Спартанците смятали, че помага при раждане.

Силно енергиен камък внушава оптимизъм, воля и кураж. Води до благоприятен изход на съдебни дела и спорове. Известен е и като средство за психична защита, поставен до леглото той ще спре всяка насочена към вас психична атака и негативност, докато сте незащитени по време на сън.Може да помогне да откриете вродените ви заложби и да се освободите от самовнушени ограничения.

Лечебни свойства: Камък на кръвта, костите и ставите. Възстановява, укрепва и регулира кръвното. Подобрява кръвообращението и лекува анемия. Стимулира усвояването на желязо и образуването на червени кръвни телца. Поддържа бъбреците и възстановява тъканите. Особено ефективен е при болки в ставите, схващания на крайниците и фрактури. Помага при безсъние.

Подходящ за зодия: Подходящ за всички зодии, но най вече за Водолей, Скорпион, Близнаци, Овен, Везни

Чакра: Първа чакра

Продукти с Хематит може да разгледате тук: